Den lilla sjöjungfrun~


Idag så kände jag mig för att titta på min barndomsfavorit "Den lilla sjöjungfrun". Eller jag har velat det ett tag egentligen, fast inte gjort det av någon anledning.
     Jag såg den dagligen hos min dagmamma när jag var liten. Ett av de tidigaste minnen jag har var faktiskt när hon en dag hämtade en kassettfilm ur sin postlåda och sa något som jag idag inte längre minns (eller som jag faktiskt då kanske inte ens fattade), samtidigt som hon log ett av sina varma leenden. Och det visade sig bli min allra första favoritfilm - Den lilla sjöjungfrun! Det lilla roliga är ändå att jag hann somna innan jag såg slutet varje gång.

Så idag var det en nostalgitrip tillbaka till min barndom. Kvalitetet var inte lika bra som dagens filmer, med tanke på att det är vhs. Men filmen var lika underbar som den var då, om inte bättre! Den var lika spännande! Lika vacker! Lika förtrollande!

Ariel är så vacker, så snäll och har en sådan underbar röst! Jag ville nog bli som hon när jag var liten, förutom fiskdelen då. (Men nu när jag tittar mig i spegeln, så är jag faktiskt så smal, har en sådan återkommande ostyrigt härlig lugg och har färgat mitt långa hår rött - inte så rött men ändå... hrmm något undermedvetet?!)
     Min syster frågade ifall Prins Erik i filmen är min drömprins. När jag tittade på den nu, så är han faktiskt en väldigt go kille. Vackra drag, härlig personlighet och älskar likadan hund som jag vill ha! Med flera goda kvaliteter... 

Filmen blev extra spännande vid slutet, då jag verkligen inte kom ihåg hur Ursula sjöhäxan dog! Jag satt där med mitt täcke och undrade verkligen hur den skulle sluta! (Kan bero på alla de gånger jag somnade som liten!) Riktigt spännande! Speciellt roligt när man får flera just-det-så-var-det-moments under filmens gång!

Jag blev väldigt glad efter att jag sett den, imorgon kanske det blir en annan Disneyfilm! Syrran läste precis en saga och jag har blivit lovad en till innan läggdags! Jag älskar att vara hemma! Då får jag vara den lilla, lilla Teru som jag alltid vill vara!

Bjuder på ett klipp här! Sjöng den med min egna speciella brytning när jag var liten, min dåvarande favvo låt ofcourse! Håller än idag!//Teru - a little mermaid fan som funderar starkt att döpa sin framtida dotter till Ariel (:

Kommentarer
Postat av: Iris

Såg den på kanto.. :D

2009-08-13 @ 18:26:29
Postat av: Terus svar till Iris

Oh! Nyligen eller förr? :O

2009-08-13 @ 21:19:57
URL: http://teru.blogg.se/
Postat av: Iris

Förr.. :D tycker om den kantonesiska versionen mer.. (A) däremot såg jag den med hennes barn på svenska.. x)

2009-08-13 @ 23:07:06
Postat av: Terus svar till Iris

Jag har inte sett den med hennes barn! Vet inte om jag vill se den hrmmm... ändå min barndomsfavorit denna, vill inte ruin it!

2009-08-14 @ 00:30:34
URL: http://teru.blogg.se/
Postat av: Iris

HAHAHAHAHA.. xD

2009-08-14 @ 13:13:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0