CHEAP & EASY

Jag tittar på en Hong Kong serie just nu. Och de är kända för att ge konstiga namn på karaktärer för att få dem att låta mer inne och häftiga. Bland årens lopp har det hunnits med både det ena och det andra. Såsom Apple, Lemon, Yuki osv osv...

Apple och Lemon var nog när det ansågs vara viktigt med att ha ett engelskt namn (och förmodligen kunskapen om frukternas namn samtidigt).
     Sedan kom den japanska vågen ut över asien och alla skulle helt plötsligt heta Yuki eller Mika. Därefter slog den koreanska såpavågen över Hong Kong. Där innebar det att man helt plötsligt ska säga heeeela karaktärens namn hela j*vla tiden! Att de koreanska såporna gör det är en sak, men att de ska ta efter på sina egna serier med? Tänk er en serie på tjugo avsnitt där alla envisades med att kalla dig för Johanna Eriksson oavsett hur nära de stod dig? Som om de ville skälla på dig och ville försäkra att du fattade att det var just DIG de menade! (Japp, enligt studier har människor tendens att uttala hela ens namn när det handlar om tillsägelser). Jag kan förstå att man säger hela namnet om det är ur respektsynvinkel från kulturens arv, men det har det aldrig varit tidigare. (Obs också att det är enbart EN som det uttalas hela namnet på - de övriga heter fortfarande Apple, Orange osv...

Fast det namnet jag hörde idag toppar nog allt! Vilken vettig person skulle seriöst namnge sin karaktär för EASY? Det skulle låta dumt på både tjej och kille och i detta fall var det en tjej. Jag föreställer mig en situation liknande så här:

Person 1 med en helt vanlig namn: Hello! What's your name?
Person som fått "Easy" som namn: Hi! I'm EASY!

Så himla korkat! Det hela skulle vara ännu roligare om de kom upp med en karaktär som heter CHEAP. Så kunde de tillsammans heta CHEAP & EASY!


This is a lemon, an apple and an orange - just so you know... :)

//Teru - kommer tänka sig noga för om hon ska namnge sina barn...

Kommentarer
Postat av: jenny y

tack gullet! Roligt inlägg btw ^^!

2009-08-06 @ 12:22:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0