Glad men utmattad...

Oh jag är utmattad! Jag har hållt igång så mycket de senaste dagarna till den grad att tröttheten är som en trans. Hjärnan är som ett moln medan kroppen värker av tidiga morgon och ständiga aktiviteter. Långa dagar med ingen vila när man kommer hem är tämligen krävande. Men det är ett val jag har gjort, så inget att klaga över. Jag har åter funnit tillbaka till mina rutiner och finner äntligen lite riktningar på vardagen.

Idag efter vfu hanns det med både grillning och brännboll. Det var jättegott och kul! Jag avslutade matchen med en homerun! WOOOOW!! Därefter var det lite nedvärvning på McDonald's. 

När jag väl kom hem satt jag säkert i min stol i minst fyrtio minuter och var heeeeeeeeelt utmattad. Jag känner hur det tar över hela mig. Kroppen värker av träningsvärk och huvudet är tungt av all arbete blandat med pollen under dagen. Det är en form av utmattning jag aldrig kännt tidigare. Ska nog ta och sova. Imorgon väntar ännu en lång dag med vfu. Sedan middag med Johnny och andra vänner, som avrundas med fiesta!

Godnatt mina vänner och sov gott!

//Teru - Hon som har börjat läspa...

Skenet bedrar...


Det här ni! Låt inte dess skepnad missleda er! Denna fick jag av en söt pojke i eftermiddags. Det är en utsökt tårta med inget mindre än bananer på! Hur visste han att jag var ett fikamonster tros?! :)

//Teru - Barn är helt underbara~

Det är MAGI säger jag er...!!


Ibland blir jag så förundrad över hur magiskt saker kan te sig. Jag tog upp om regnbåge igår i mitt förra inlägg (Jag är oerhört förtjust i dem!). Så helt plötsligt utan att jag sagt något, fick jag en teckning av en pojke idag! Och det... det var inget mindre än en regnbåge! Jag har ännu en gång bevisat att jag har telepatisk förmåga! Mohahahaha...

Fin teckning va? Helt Fett Nice! XDDDDDDDD

//Teru - ägaren av flera unga konstnärers underbara verk

Rainbow...怎相信灰色天裏終於竟會有彩虹 
怎知道孤單的你心聲竟與我相同...

How can I believe that the grey sky finally would have a rainbow
How can I know that the lonely you would have the same feelings as me...

//Teru

Favoritböcker från förr...Imorgon ska jag ha högläsning för barnen. Jag var i biblioteket och hittade flera av mina favorit bilderböcker av Tomie de Paola! Historierna är så härliga och bilderna är som godis för ögonen! Min storasyster brukade läsa dem för mig när jag var liten! Gick och smålog för mig själv när jag gick hem med dem! Hihihihi... ^^

//Teru

Johnny på Besök!

Johnny kom helt oväntat idag! Vi gick och tog en glass tillsammans. Han mobbar mig för att jag inte har några kompisar enligt honom, men nu kom han i alla fall och hälsade på! Om jag har tur kommer han igen på torsdag, kanske i sällskap med Magnus till och med! Hihihihihihi ^^


Min glass! - Blåbär, Melon & Körsbär! ( Jag lyckades tydligen välja ALLA expeditens favoriter! hihihi)

Johnnys glass! - Pecanöt Kola, Choklad & Vanilj!

Samtidigt som vi åt kom Anna och joinade oss! Det var riktigt kul! Vi tog en promenad alla tre. De två fick hjälpa mig att äta körsbärsglassen (mest Johnny), för den var inte så god som jag trodde och den hade hela körsbär som jag inte vågade äta... Och jag hade rätt! Även om jag bara åt glassen sitter jag nu här och halvdör!!!! Allergiska reaktioner i form av irritation i halsen, rethosta i max och kliande i öron! >_<

Inte ens vatten med socker hjälper! 'HOST HOST*.... BREAAATHE... *HOST HOST*

Anyway... it was real nice of you to visit me Johnny! ^^


Vi 3! Känner mig lite utanför - 2 Lacoste vs 1 icke Lacoste

//Teru - Had another meaningful and wonderful day!

The Butterfly Song

Åter måndag, så nu var det dags igen! Var på praktikplatsen och dagen flöt på rätt snabbt. Jag fick insyn på hur mäktig en lastbil kan te sig för barn, som ni se här:


Senare under dan var det en flicka som kom fram till mig och sjöng en sång. Hon lovade mig att jag absolut ALDRIG har hört den tidigare! Och de var faktiskt sant, jag hade aldrig hört den. Den lät något i stil med:

♪♫ Det var en gång en fjäril, det la ett ägg.
Av ägget blev det en larv, med många ben.
Som blev en puppa.
Och sen en fjäril med vingar till. ♪♫
 
(Hon flaxade intensivt med armarna när hon sjöng det sista) *Riktigt söt!*

En väldigt lärorik sång ser ni! ;)

//Teru


Öronkakornas mysteriska innebörd...

Innan E & J har lyckats öppna förpackningen med kakor...

Teru: De kallas för Öronkakor

E: Undrar om de är goda?
J: De borde smaka som kola tycker jag, det ser ut som kola...

Efter att har smakat...

J: De smakar inte så mycket...
E: Nää...
J: Nu måste jag äta fler för det! Så det smakar mer!
Teru: Hahahhaa
J: Jag tycker de ska smaka som kola eller kaffe eller nåt om man tittar på färgen! Fy vad besviken jag blir...
Teru: Eller eftersom de heter Öronkakor så borde de kanske smaka som vax med tanke på färgen...
J: Uhhh... Hahahahaha
E: Va?...( tystnad) Uhhh... Hahahahaa...
Alla: Fniss Fniss...


Öronkakor

//Teru - hihhihihii...

Konsten att granska en marsipantårta...

A1: Hur ser man att en marsipantårta blivit gammal?
A2: Det ser man på marsipanen.
J: Ja, den ser typ svettig ut!
ALLA: Hahahahahaha...
T: Hahahaha kan en tårta svettas?
J: Hahaha aaa...

//Teru ;)


Annorlunda fika med mina flickor...!!

Tidigare idag fick jag äntligen träffa Emelie! Tillsammans med henne tog vi en fika med systrarna D. (De är 3 systrar och Emelie är deras kusin, men de är som 4 systrar!) Det var jättekul att umgås med alla dem tillsammans! The D sisters är så sweet! *Vi saknade bara dig Cälu!*

Fikat turned out to be a bit little different than what I expected...

Vi fick en väldigt sur tant som arbetade vid disken som praktiskt taget avskydde oss (Jag märkte inte av det så mycket, då jag var för hypad över att få träffa dem). Men det var kul att se systrarna bli väldigt irriterade, då de vanligtvis är som änglar hahahaha...Min budapest! *GottiGottGott*
 

En av systranas D's resterande budapest - en hämnd mot den elaka tanten, genom att kleta grädde överallt! :P

En riktig annorlunda men inte desto mindre trevlig fika! *Tack så mycket tjejer!*

//Teru - fikamonstret

Små glädjen i vardagen...


Durian 

Igår hände något magiskt!
Återigen satt jag mitt liv på spel och fick den bästa njutningen jag inte haft på länge! Jag åt en hel bit Durian! Jag vågade inte ta en till bit, för jag var rädd för de allergiska reaktionerna. Men under hela tiden jag åt och efteråt kom de inga bieffekter! Gud så underbart! *Tackar Momie för att hon lockade mig med Durian*

Jag älskar att komma hem till föräldrarna och syster (synd att brorsan inte bor hemma längre). Man är alltid så efterlängtad! Eftersom jag kom oanmäld blev de positivt överraskade dessutom! Jag glömmer hur lycklig lottad jag är hela tiden! Att få komma hem och bli barnsligt omhändertagen är något man lätt tar för givet. Att vakna till varm doftande mat! Ohhhhh~

Sammanfattningsvis har det varit en underbar helg! ^^

//Teru - väljer att fokusera och glädjas för det ibland taget för givna små sakerna

Facebook

Jag har funderat på att inaktivera mitt facebook konto. Kanske man borde....?//Teru

Photos...

Simply Amazing...!!//Teru (:

Förnuft VS Njutning...

Varför utsätter jag mig själv för sådan smärta? Människan kan påstå att de är intelligenta, men ändå försätter dem sig med saker de vet att de kommer mår dåligt av. Jag vet att jag mår dåligt av det, men ändå gör jag det!?! Samtidigt som det är en dödande smärta så är det omlindat i stormande förtjusning. Gud jag är så klyven!

Jag har nämnt detta i tidigare inlägg. Men på senaste tid har jag kännt det öka i kraft. Jag la mig igår med häftiga dunkningar emot revbenen. Idag vaknade jag av en förlamande smärta över vänster sida av bröstkorgen som sträckte sig utmed baksidan av ryggen. Under de tidiga morgontimmarna vandrade smärtan ner mot min vänsterarm (jag trodde att jag var på väg att få stroke).

Alltså har mina oregelbundna hjärtklappningar återkommit med full styrka. Den har blivit starkare än förrut och jag trodde under flera tillfällen idag att mitt hjärta skulle sprängas! I flera dagars tid har jag funnit mig själv hyperventilera under helt normala dagliga rutiner.
     Tidigare har jag trott att det handlat om konditionen, sedan mer lutat emot det emotionella planet. Men NU! Nu tror jag att jag har hittat svaret! Jag har utsatt mig detta tre gånger dagligen under nästan en hel veckas tid och det har lett till dessa konsekvenser. Och svaret är inget annat än KAFFE! När jag tänker tillbaka så började hjärtklappningarna när jag återupptog kaffedrickandet efter mer än ett års uppehåll. Innehållet av kaffet ger mig inte bara en kick psykiskt, det ger mig uppenbarligen också adrenalin som hjärtat inte klarar av (tillsammans med eventuella magproblem som uppstår).

Samtidigt som jag har bloggat har det gjort ont i hjärtat hela tiden. Men ändå kan jag inte lägga av med kaffe. Jag lever i en destruktiv relation som inte gynnar mig, men som ger mig offantlig kick och njutning! Jag måste sluta och börja ta hand om mig själv!


Awww... Så gott! Så underbart! Så vackert! Hur kan man låta bli? >_<

//Teru - Living on the edge of her life...

Little Angels...Mitt hjärta bultar, därför lever jag! - Linus 4 år, när han kände sig över bröstet efter att ha sprungit.

//Teru - I am blessed 'cause I am surrounded by angels everyday!


Framsteg...

Det var längesen som jag kände att jag är på rätt väg. Att jag går framåt! Har upprepande gånger kännt att även om jag går framåt ett steg slås jag emot av motvind och backar tillbaka två. Men nu (äntligen) tror jag att det börjar klarna upp. Jag hoppas verkligen på det!

Det har tärt lite på mig de senaste dagarna, både psykiskt och fysiskt med de långa praktikdagarna. Men mina tvivel är inte längre så starka som de var förr. Jag har hittat tillbaka till vad som egentligen var viktigt för mig från början! Jag ser ett ljus på andra änden av tunneln som har varit mörk och vilseledande alldeles för länge. Jag hoppas att det är verklighet och inte ännu en hallucination.

Men idag... just idag fick jag bevis på att det lönar sig att vara modig! Kämpa på och lyckan kan dyka upp när du minst anar det!

//Teru - stolt & tacksam & otroligt inspirerad!

Lycklig!

Jag är så lycklig! så lycklig! så lycklig! Och det beror inte på kaffe eller godis. Det kvittar om det inte går som jag vill! För just nu är jag lycklig och jag ska NJUTA!! Att ens kunna hoppas är just nu det allra ljuuuuuvligaste!

WISH ME LUCK!

Love

//Teru ♥

Givande Dag!

Idag har det varit en helt FANTASTISK dag! Dagen började med en föreläsning kring ledarskap med en underbar gästföreläsare vid namn John Steinberg. Han är ursprunligen från USA och är en mångsidig beteendevetare. Steinberg förklarar och demostrerar principer, beteende och förhållningssätt på ett humoristisk och väldigt jordnära sätt som fångar lyssnaren. Ett absolut för alla som kommer eller redan arbetar med ledarskap! Den mest givande föreläsning på länge!


Dr John Steinberg

Efter skola var det sedan dags för lite private time i form av underbar powernaping! Därefter avnjöts en härlig fikastund med två av mina bästa och nära vänner Aina och Anna! Mycket fniss och prat från serier till skola. *Tack tjejer det var jättekul!*

Väl hemma igen var det dags för matlagnig till morgondagens lunch, samt ett telefonsamtal från mamma min. Det var roligt att prata och jag saknar henne så! >_<

Avslutningsvis hanns det med lite serier till och med! Sammanfattningsvis en UNDERBAR UNDERBAR dag!

//Teru - in one of her best days!

En Gemensam Dröm för Längesen...

För längesen hade jag en dröm. En mycket  vacker dröm. Och på något magiskt sätt mötte jag en annan person som hade exakt samma dröm. Jag kände att det måste vara ödet som på något sätt fått mig att möta denna människan. Idag vet jag inte längre om jag känner personen eller om han egentligen känner mig?
     Men trots att det har gått en sådan lång tid så har jag inte förmått dela denna drömmen med någon annan. Jag mötte ett tag sen en annan ung man som berättade för mig om just det intresset och man såg på hans ansikte att han brann för det. Men något höll mig tillbaka. Jag ville inte dela med mig det som jag en gång så starkt delade med en annan. En gemensam dröm som så småningom blev ett löfte. Men nu när jag ser på det vet jag egentligen inte ens om personen minns det idag eller ens ansett det som något löfte...

En sak som jag ångrar djupt är att han en gång faktiskt uppfyllde en av mina drömmar mot sin vilja, men att jag i min entusiasm glömde att ens tacka honom...  

Men en dag hoppas jag att kunna åka på den högsta av dem alla! Titta över landskapet och njuta av att befinna mig i luften. Ta stora härliga djupa andetag, inta ett annat perspektiv för att se och glädjas till fullo!//Teru - Sorry for never even had said Thanks...

Coffee & Sunshine & Roomie...

Jag är trött. Jag har varit igång hela tiden sen halv sju i morse. Tillbaka på vfu (verksamhetsförlagdutbildning = praktik) och kommer stanna där i hela 5½ veckor. Kan säga adjö till mitt sociala liv då jag nästan varje vardag är borta ute i nowhere i åtta timmar. Det är visserligen vanligt för de lyckliga som har jobb, men till skillnad från dem får jag inte betalt.
     Men det är nog bra för min personliga utveckling att få in lite rutiner i mitt rubbade liv med minst 3 koppar kaffe per dag. Dessutom fann jag tillbaka till mitt barndomsnöje - likamed att gräva i sandlådan. Jag glömde hur jobbigt det var. (Ett berg med tunnlar som ska mötas under berget är inget man klarar av så snabbt längre, inte ens med otaliga oambitiösa barns hjälp). Jag måste ha varit en tålmodig flicka när jag var liten. (^-^)V 
 
Förutom att arbeta med barn i de yngre åldrarna som är så härliga, är att vistas i solsken en annan bonus. Under de cirka fyra timmarna ute i solen har jag hunnit bränna mig i ansiktet, så jag är lite smått rodnande. ^^ 

Efter en lång intensiv dag blev jag idag också nästan kombo. Men efter mycket djupt och långsiktigt beräknande och god självkännedom blev det tyvärr inte av. Det var dålig timing och jag förstod en gång för alla att jag är inte redo för något så seriöst.

//Teru - kommer nog stanna i sandlådan ett tag...

Hello Kitty teaching our kids to do what...?!?


Såg denna på Kapahls barnavdelning.
 No Further Comments...

//Teru

Mys i solenIdag har det varit mys med syster och släktingar ute i solen. Syrran bjöd på glass! *Mums*

//Teru

Cravings!!

Oh jag har värsta längtan! Jag saknar mammas soppa! Saknar hennes mat! Munnen liksom bara vattnas av tanken. Surfade runt för att lätta mina cravings, men så blev jag sugen på tacoschips när jag såg en bild på det!

MAT MAT MAT MAT MAT!! Det är det jag har i hjärnan nu! Det är det som jag verkar ha i hjärnan hela tiden de närmsta dagarna. Jag har inte haft sådana cravings och lyckokänslor kring mat på cirka två år faktiskt.

I AM BACK! Now I am going to try my best to get FAT!! YEAAAAAAAAAH!!

Eat... Sleep... Eat... Sleep... Eat... Sleep... that is the way of life - Enligt min pappa.

//Teru - Eating and Sleeping - Enjoying!

Oväntad Upplevelse...

Först var det välbekant. Lite för mycket till och med. Fick ta lite av det mjuka för att jämna ut det. Det var en okay blandning. Tog lite till. En direkt stöt in i det innersta. Hela jag spänns och ansiktet förvrids till en grimas som kan uppfattas som njutning eller smärta (för mig var det mer av det sistnämnda). Käkarna spänns och öronen höjde sig några milimeter. Håren reste sig på mina smala armar.

Den var så vacker och tilltalande på alla sätt och vis. Aldrig skulle jag ha trott att den nästan var på gränsen att ge mig tårar. Bakgårdens Hallonpaj säger jag er. Är en av det suraste och mest obalanserade paj jag någonsin ätit. 


Visst ser den god ut? Blir inte lurade av den oskyldiga fasaden! Usch Usch Usch!... so beautiful! NOOOO >_<

//Teru - alldeles för svag för vackra ting... inklusive hon själv såklart *Hrmm Host Host*

  

Fågel som fågel...

Jag och Anna var och gick en promenad i måndes och stötte på en stor tjock fågel i någon form av naturreservat. Vi tittade på den och konversationen löd såsom följande:

Jag: Ätes nog gott.
Anna: Mm... den bor säkert bra och äter gott.
Jag: Jag menar att den smakar nog gott.
Anna: Jaha!

//Teru - with only food in her eyes...

Sallatsknyten

Senast jag var hemma så hjälpte jag mamma göra en slags knyten. Hon gjorde själva innehållet bestående av en asiatisk sallat, friterad tofu och lite fläsk. Jag hjälpte henne att blanda och knåda degen. Tillsammans så formade vi dem och fyllde dem med innehållet. Det blev väldigt lyckat och en mycket trevlig stund med mamma min! Hon är så duktig! ^^


Såhär ser dem ut när de är ångkokta.


Efter att man har stekt dem är de färdiga att njutas tillsammans med lite vinäger, soja och chilisås (om man gillar starkt!)


Rykande lättsam innehåll. (Jag vet att ni inte ser nåt rök, men det var det jag lovar!) 

//Teru

Dagens Middag! [2009-04-15]

Idag hade jag en jättekraftig craving för pizza. Jag liksom var TVUNGEN att ha pizza! Jag kände hur munnen vattnades bara utav tanken. Under min uppväxt har jag faktiskt inte ätit så mycket skräpmat. När jag flyttade hit för mina studier vid 19 års ålder blev min nya bekantskapskrets väldigt förvånade över att jag kunde räkna alla mina McDonalds besök under mitt liv på mina tio fingrar.

Men, men... skräpmat, hemlagat, micromat, restaurangmat... allt är mat. Inget man ska klaga över, allt har sin unika charm! ^__^//Teru

Skrivstil...

Skrivstil. Varför ska man lära sig skrivstil? Vi hade den diskussionen under föreläsningen idag.
     Som liten andraklassare på sju åtta år, slet jag med skrivstilen. Boken var orange med titeln "Skrivstilshäfte A". Jag fick i läxa att vara klar med den efter påsklovet (Eftersom jag och några få till hade i princip skitit i den). 
     Jag satt sista kvällen på påsklovet med skrivbordslampan tänd och skrev till handen värkte tillsammans med mina stackars små kinesögon. Pustade sedan ut och trodde att jag har klarat mitt livs tråkigaste uppgift, för att nästa dag finna att det fanns något som hette "Skrivstilshäfte B" med sina tillhörande vänner C, D, E osv.

Jag var då inte så smart på den tiden (eller så var jag feg... minns inte riktigt - kanske en kombination av de båda?) så jag ifrågasatte aldrig varför man behövde skriva skrivstil. Men när jag blev äldre och kunde hantera denna form av skrift på något så ypperligt sätt hörde jag de yngre ifrågasätta sina lärare. En av lärarna kom med ett så befängt svar att jag liksom ville smocka till henne. Hennes svar är att: "för att ni ska kunna läsa det era far- och morföräldrar skriver."
     Jag kände mig helt lurad. Jag som många andra invandrarbarn hade far och morföräldrar som inte ens KUNDE svenska, knappast något skrivstil för den delen heller! Observera att vid den tiden när jag slet som bara den var mina mor- och farföräldrar inte ens kvar vid livet.

I allafall så dök denna diskussion upp igen. Föreläsaren hävdade att man skriver snabbare då när man antecknar. Fler anledningar varför man ska ha nytta av det kom hon faktiskt inte på. Flera upprörda klasskamrater hävdade att de ALDRIG skriver med skrivstil, för då skulle de aldrig bli klara med sina anteckningar.
     Jag satt där mest och fann det hela rätt roande. Uppenbarligen var det inte bara jag som har funnit denna kunskap relativ värdelös och ansträngande. Men det mest roliga är väl att skolan ännu idag fortsätter med denna form av undervisning. Hoppas bara på att barnen fortfarande har sina mor-och farföräldrar vid liv...

Hur var din erfarenhet av skrivstil?

//Teru


Tacksam ♥

Jag har tänkt en massa den senaste veckan. Jag tänkte så mycket att jag gick in i väggen. Ville inte stiga upp om morgona och bara hoppas på att sängen skulle sluka mig. Hjärnan var på helspänn och jag fick inte grepp om mina innersta tankar och känslor. När hjärnan slappnade av, så satte det sig i hjärtat (jag har nu fattat vad orsaken är till mina hjärteproblem jag nämnde förr). Men förhoppningsvis så är jag tillbaka till mitt vanliga jag. Jag är så tacksam över så underbara vänner som lyssnar på mig och tar hand om mig! Bara på det sättet ni är där för mig utan att säga ett ord, ni ska veta hur mycket det betyder! Tack så mycket!

Tacksam för allt sällskap av vänner i närheten. Och de som inte var i omgivningen, men som har delat med sig sin tid i form av msn och telefonsamtal. Tack för era råd och omtanke! Tack för att ni tycker om mig oavsett. Både under mina bra och dåliga dagar!

Kram till er mina kära vänner!

//Teru - en lycklig lottad flicka (:

Som alla andra föreläsningar...

Musiken strömmar in i öronen. Tankarna är långt härifrån. Föreläsarens mun rör sig oavbrutet, utan att jag kan urskilja ett enda ord. Människor runt om ser allmänt uttråkade ut. Vissa pratar med den bredvid, andra pillar på penna eller mobil. Jag tycker lite synd om föreläsaren. Men jag tror de flesta inklusive mig tycker mer synd om oss själva, som måste lyssna på sånt dynga (Jag lyssnar då på min härliga musik). Över hundra elever sitter i någon trans i form av kollektiv uttråknad.

*GÄSP*

//Teru - er väldigt aktiva elev...

Scream

Lyckades lägga mig tidigare än vanligt igår. Men det var inte lätt. Jag hade någon eller några grannar som skrek under flera timmar. Men man hörde inte vad de skrek om. Det var omöjligt att urskilja ifall det var bråk, eller om det var för att de tittade på någon match. I värsta fall kunde det varit rop på hjälp. Men ja...

Hörde att flera av  de skrikande gick ut och försökte sova. På gränsen till drömlandet så blev man väckt av mer rop/skrikande. De skrikande människorna har tydligen lämnat kvar en av sina medlemmar av "Titta-vem-som-kan-skrika-mest-klubben". Efter ett tag blev man t o m lite rädd. Men till slut så lyckades jag ändå somna, men jag drömde om annat som skrek... T_T

//Teru

Nattugglan

Klockan är över två på natten. Sugen på popcorn. Men jag är lite för lat för att micra. Jag undrar nu starkt varför jag inte har sådan basöverlevnadsmat, såsom kex, frukt (javisst ja, jag tål ju inte många utav dem. Lättare att räkna upp de jag tål än de jag inte tål), något man kan tugga på och bli mätt utan att behöva dona en massa innan... hmm.

Varför sover jag inte? Har lagt mig sent de senaste dagarna (månaden). Vissa gånger har jag till och med hört fåglarna kvittra. Verkar som jag aldrig kommer att vänja av mig att vara en nattuggla - det liksom ligger naturligt. Kanske är det för att jag gillar lugnet om kvällarna?

Nu när jag tänker tillbaka, så frågade faktiskt skolsköterskan mig när jag gick i höstadiet varför jag var så sömnig i skolan. Det var alltså redan naturligt för mig då att lägga mig sent. Det måste ha varit minst fem år tillbaka! Gud jag var redan puckad då! ELLER så skyller vi på morsan... bara för att hon förbjöd mig att lägga mig sent, var det liksom givet att det blev så. Att säga till ett barn att inte sova sent är rena utmaningen som man inte kan motstå!

//Teru - Nattugglan som skamligt skyller ifrån sig

Mördande Kombination...

Jag kände att jag sakta men säkert höll på att dö idag. Rastlöshet och noll motivation är en mördande kombination för vilken levande människa som helst kan jag säga er! Senaste dagarna har jag varit lite off. Jag kom på mig själv att inte gilla solsken så värst mycket. Den på något sätt hånar mitt just nu dåliga humör med sin fröjd och hopp. Det känns som det på något sätt "förväntas" så mycket av en. Även om jag inte är på humör, känns det som om jag BORDE vara det.

Jag hör själv hur pessimistisk jag låter. Människor som läser detta tänker säkert: "Fan det är fint väder för en gång skull så klagar människan!" Ja, jag klagar så det så! Ögonen är torra och kliar av allt pollen och jag vaknar av näseblod - det kan inte bli mycket bättre!

//Teru - funderar starkt ifall det är av just denna anledning Jesus Kristus gav upp på det mänskliga livet

Late Night Show with TeruTeruBozu - Guest: Carrie!

Nu är det dags! Jag vet att ni har väntat länge och nu kommer hon! För första gången hos Late Night Show with TeruTeruBozu är en av mina allra bästa vänner samt barndomsvän Carrie här! Välkommen!

*APPLAUSE*


Namn: Carrie

Smeknamn: Cällie.. Cälu.. CowCow.. var nog allt.

Ålder: 24

Civilstånd: Har pojkvän.

Horoskop: Vattuman.

Favorit blogg/bloggare: From Tokyo With Love

Bästa film och skådis: Öh... pass.

Favorit artist/grupp: Miyavi kanske.

Favorit låt: Pass igen.

Favoritfärg: Rosa antagligen.

Favoritaffär/butik: Gina Tricot, Rut m.fl. & Lagerhaus.

Favoritblomma: Kalla i alla möjliga färger.

Favorit ordspråk/motto: Har nog ingen.

Ord/Fras som är typiskt dig: "Mhm mhm" (enligt Teru & Martin), "Wann yatt lar" (fras på kanto för typ Some day), "Djou tao lar lei" (fras för Dra och sov - det låter bättre på kanto).

Beskriv dig själv med 3 bra ord: Rolig, Fantasifull & Kawaiibarnslig (fått det från lillbrorsan. ^^)

Beskriv dig själv med 3 dåliga ord: Lat, Humörsvängningar & Beslutsångest   

Te eller Kaffe?: Oftast te

Sovställning: Fosterställning.


Det sägs att du har en riktig passion för färgen rosa (nästintill besatthet). Hur kom det säg? Vad gör färgen rosa the IT thing för dig?

Jag fick antagligen en förbannelse över mig för jag brukade hata rosa. Nu dras jag till allt som är rosa typ. Pink makes me feel happiiiii~


Du är också "känd" för din skadeglädje när andra får P-böter. Kan du dela med dig den känslan till våra läsare?

Det är typ samma sak som när du ser någon klanta till sig. Man tycker synd om personen samtidigt som man känner för att asgarva åt honom/henne. Jag brukar oftast göra det senare alternativet. Detta kan Teru påvisa för jag skrattar alltid åt henne. För ett tag sen så funderade jag starkt på att starta en blogg där jag lägger upp bilder på bilar som har fått P-böter.


Du uppfattas inte behöva plugga så mycket inför dina tentor, men ändå klarar du dig galant! Vad är ditt knep?

Jag har inga knep utan det ligger i min natur. (I cheat.)


Det framgick i ett test som jag gjorde att du är min soulmate. Vill du dela med hur det är att vara det och vad innebörden av detta påstående har gått ut på?

Jag och Teru växte upp tillsammans och har typ känt varandra så länge vi kan minnas. Efter alla dessa år har jag märkt hur klantig hon kan vara. Men istället för att alltid trösta henne och få henne att se saker från den positiva sidan så har jag helt enkelt valt att skratta åt henne. Tro mig, jag är inte den enda. *wink wink at Jolu* Så testet hade rätt, jag är Teru's soulmate. A mate that teases her soul.


Men jag vet att Teru inte blir ledsen över detta för hon vet hur mycket glädje som hon sprider runt omkring sig genom sina tabbar. Hon gör så många konstiga tabbar att jag börjar misstänka att folk (eller åtminstone jag) börjar tro att hon gör dem med mening för att få oss andra ett gott skratt. Men som sagt, Teru är ju en klant. Men en söt klant förstås... om det nu kan få hela saken att låta bättre.


Vilket är ditt favoritfik i Borås? Motivera varför!

Måste nog vara Tant Grön för de serverar både fikabröd och varm mat. Dessutom bakar de den godaste vaniljbullen! Deras varma mackor är också väldigt goda. Dock finns det en sak som stör mig: deras super-duper-tunna toapapper. Not good! Miljön är kanske inte heller alltid den bästa då väldigt många latte-mammor tycker om att vara där. Men om man time:ar bra så brukar man oftast få en mysig fikastund där ändå, speciellt under vintern då det är mörkt och kallt ute.


Men om vi tittar på uteserveringar så är Tant Grön tyvärr inget bra alternativ då den ligger på Allégatan där det alltid är full av bilar som kör igenom. Under somrarna väljer jag hellre Café Viskan som har en jättefin uteservering men med ett väldigt dålig utbud av goda fikabröd. Hoppas att de blir bättre i sommar då vi typ kommer att sitta där hela dagen lång ända tills solen går ner.


Vi får hoppas på att solen stannar i det ännu lite kalla Sverige och ger oss en fantastisk sommar! Det är också därmed slutet på kvällens program! Jag tackar min goda gäst Carrie och hoppas på att se er läsare igen! Lämna gärna lite kommentarer!

  

Good Night, Take Care and a Happy Easter to you all!

  

Puss & Kram

  

//Teru


En lyckad dag!

Idag blev det tydligen lunch med inte bara Carrie och Anna. Utan Aina och Bobby med! Till sist fick vi t o m lite sällskap av Niklas - Annas uppsatspartner.

Jag kan konstatera att efter dagens lunch att Påskmust är inte lika god som Julmust! Jag struntar i att människor säger att det är samma och att de bara byter ut etiketten! Jag diggar fortfarande JULMUST THE MOST! 

Efter lunch var jag och Carrie i stan och fönstershoppade. Men vi kunde inte låta bli att shoppa lite på riktigt också... Hihihih ^^
     Hon hittade en jättecool väst som var randig och jag hittade ett silverfärgat armband! Både grejerna var typiskt oss! Yeah~

Det var jättekul att gå och shoppa tillsammans! *Thanks Cälu~* ^^

Puss & Kram skumbanan!

//Love Teru
Dessa hittade jag och Cälu på Åhlens! Söta va? Hihihiihi

It's raining! It's raining!


Idag ska det bli en fräsch och fantastisk dag! Ska äta lunch med Anna och Carrie hihihihi! Ute är det mitt favoritväder med! mohahahaha...
Synd att jag inte tog med mig min genomskinliga parapara bara... :(
Hehehe men då kanske man kan SPRINGA hem sen! XDDDDDD

//Teru - som ska hoppa i vattenpölar! XDDDD

Thank You~

Jag: Det är sådant äckligt ljus idag, gör så att jag inte kan öppna ögonen riktigt.
Carrie: Det kallas för dagsljus.Tack för att ni var där för mig idag!


//Teru

Walking alone...

Jag tyckte om det. Även om jag skulle ha föredragit sällskap, men det var helt okay. Att gå där iförd endast tröja utan jacka -  mörkret som börjat lägga sig. Gatlyktorna tända och bilar åker förbi. Jag har saknar detta. Dagligen ser jag saker som bevisar på att hur underbart livet är. Stan är verkligen vackrast från ovan. Men ändå känner jag en sorg inom mig. Leendet kommer från hjärtat, men liksom avtar i någon form av insikt. Ibland tror jag att jag för längesen har förstått, men valt att förneka. Suck...

Val... Om jag var tvungen att välja att vara dum och lycklig eller klok och olycklig, så skulle jag utan tvekan välja det första.

//Teru - som måste sluta filosofiera...

Day under the sun ^^


Min allra första Ben & Jerry's någonsin! Tillsammans med Carrie (:


Me liggande på Carries knä med Mössa & hennes brillor! ^________^

//Teru 

Skolans Vardag...

Idag var jag på en föreläsning om skolkulturer, så dök denna listan upp. Man känner igen sig på vissa punkter och inser hur dum man var en gång i tiden... kanske är man det ännu...?

- Ska vi anteckna?
- Ska vi kunna det?
- Kommer det här på provet?
- Vi måste bestämma när vi har prov!
- Hur långt måste man göra?
- Vi vill ha genomgång!
- Har du en penna?
- Vi är klara med frågorna om livets mening. Vad ska vi göra nu?
- Hur ska jag veta vad jag ska ta reda på det?
- Varför får jag inte poäng när jag skrev samma sak som han?
- Vi har inte fått materialet, så vi har ingenting att göra.
- Fyra elever går och ringer. En pratar och de andra tittar på
- Jag kan inte jobba för min kompis är sjuk och grejerna är i hans skåp
- Hur ska jag veta var jag ska få reda på detta?
- En går och frågar läraren, de andra sitter och glor
- Nu är vi lediga från matten på em, så nu undrar vi om..
- Får man gå när man är klar?
- Fyra elever hittar en artikel som de vill kopiera. En kopierar och de andra står bredvid
- Fyra elever står och tittar efter en artikel i artikelsök
- Får vi gå tidigare om vi lyssnar fortare?

//Teru

Tips till Allmänheten

#1 Vänd inte ut och in på dig själv  - Det kräver för mycket psykiskt och delvis fysiskt energi och ger inget resultat.
#2 Börja inte tycka synd om dig själv - Det liksom slutar aldrig sen - OND CIRKEL!
#3 Snyt dig inte med vanligt hushållspapper under pollensäsongen, använd MJUKT papper - Näsan blir inte helt rubbad lika snabbt då.
#4 Fortsättning på #3: Gäller tårar också - Ansiktet blir torr och ussssch!
#5 Rödvin är faktiskt helt okay när du vant dig vid den beska smaken - Såsom allt här i livet - Det handlar om att vänja sig och se njutningen av det hela.

//Teru - Vänjer sig för fullt!

Huvudvärk...

Hjärnan är proppfull av tankar. Jag vill skriva av dem, men kan inte riktigt fokusera. Jag har bara en megahuvudvärk just nu.
     Jag kom att tänka på sen en tid tillbaka att jag som barn faktiskt redan var rätt analytisk av mig. Jag minns inte hur gammal jag var - rätt liten i alla fall. Så kom jag på en tanke att: "Undrar om alla människor tänker som jag?" (Jag tror det var efter att jag insåg att människan hade en hjärna) "Ser de saker på samma sätt som jag?"

Det har skett mycket inuti mig idag. Det känns som om delar av mitt psyke inte matchar resten. Tankar, minnen, impulser liksom virvlar runt. Ögonen svider och jag känner mig trött och utmattad...

//Teru - analytikern med äckligt minne

Dagens Middag! [2009-04-04]

Idag har det varit mat i mängder. För det är vad det innebär när jag är hemma på besök. Det har också resterande familjemedlemmar märkt och försökt få mig att komma hem titt som tätt. Men vad ska man säga... de är dåliga på att önska sig maträtter, då får de allt skylla sig själva hahaha :P

Idag var det kinesisk högtid, någon form av alla helgon. Då är det mat som gäller ser ni! (tillsammans med minnen för de already gone loved ones ofcourse). Följande serverades från min magnifika momie!


Anka from scratch! Inget halvfabrikat här inte! Min mammas är GODAST! Ankor från Peking kan slänga sig i väggen!


Grillad sidfläsk! Också Momie's specialité. Tror inte många har testat sidfläsk, där skinnet faktiskt är så knaprigt som baconsnacks ;)


Salt & Peppar räkor (:


Allt avslutades med kinesisk efterrätt. "Hong Dao Saa" - Kokt sockervatten med röda bönor kan man säga.
(Låter äckligt jag vet, men det är det inte... jag lovar!

//Teru- *Mums* Mätt & Belåten!

Ps. Girls thanks for the excitement about my love life, but I think I appriciate it as it is right now - Love You! Ds.

With a special person under the sun...

Dagen började härligt med frukost bestående av risnudlar och nötköttbullar alà Momie. Solen sken och barnen lekte på gården. Det kändes verkligen som om sommaren var på väg.Sedan var jag ute med Magnus. Det var härligt att promenera under solen tillsammans. Vi gjorde det ofta förr, men alla växer och har sina egna planer.Me till vänster & Magnus till höger - Nice shoes we got aight?! Playboy vs Converse.

Vi tog en fika och pratade om allt och inget (det som jag uppskattar mest med riktigt bra vänner, är precis det - att kunna prata om allt och inget utan någon som helst ansträngning). Såsom Magnus sa, att det är inte många som förstår egentligen. Jag håller med även om man säger som det är, är det ändå människor som inte förstår (ibland kan det till och med vara de du trodde stod dig mest nära). Men så finns de dem, utan att du ens behöver säga ett ord, förstår de exakt! Jag är lycklig över att jag har flera sådana vänner.Hehe... såsom gamla tider. Han hjälper mig bära the heavy stuff! :P

Allt avslutades med en lång promenad hem med solen i ögonen. (:


//Teru - Magnus: Merci for being you~


Present

Present jag hade med till min fina syster (:

//Teru

Dagens Middag! [2009-04-03]

Jag är lite sen med Dagens middag sedan igår. Hade mycket att göra. Men igår var det dags att åka hem och träffa familjen. Mamma hade lagat supergoda rätter i form av:


Sötsur krabba med en liten chili edge to it! *Mums*


Kyckling wokad med en form av "gurka" som smakar beskt. Min momie vet att jag gillar det, men min syrra äter inte nötkött - så det blev kyckling istället. Nice anyway, då jag inte längre lagar denna rätt.

//Teru

A scene from my favourite movie...

Vi gick i en rätt snabbt tempo efter festen och han gick bredvid och försökte hålla takten. Han kom med frågor och jag svarade artigt. Han var faktiskt riktig söt och presenterade sig själv. Konversationen var trevlig med inslag av humor och flöt på bra. Han föreslog att vi skulle ta något att äta, men jag var alldeles för blyg. Jag bad den blonda unga vackra mannen farväl och begav mig hemåt tillsammans med mina flickor.

Det är alltid kul att prata med charmiga människor. Ännu roligare när de är en fröjd för ögat. Jag tänkte inte på det själv, men väl hemma sa Jolu att han påminde om någon. Och det visade sig vara huvudrollsinnehavaren av The Notebook hon menade! Han var inte lik till utseendet, men till sättet! Hela den korta stunden vi pratade så var han precis som Ryan Gosling var i scenen då han försökte vinna över hans flicka! Tjejerna blev helt hypade och fick mig själv att bli en aningen exalterad. >_<

Efter en stunds prat var det sedan dags för tjejerna och gå hem och de ville hemskt gärna att jag skulle söka upp honom (Det framstod under konversationen att vi går i samma högskola tydligen).

Trots att festandet började lite segt, så slutade den rätt sött. Därefter kom det ytterligare en överraskning kring denne mystiske Gosling-aliken. Men det... det är en hemlighet mellan mig och mina tjejer ;)

Sov gott & Dröm sött!

//Teru - the shy little girl ^^


Gain & Lost

"Håll fast drömmarna, för om drömmarna dör är livet som en skadad, vingskjuten fågel som inte kan flyga" - Langston Hughes.


Jag håller med detta citat. Många gånger har man tittat på människor och sett in i deras blick att innerst inne är de döda. Den glimten i ögat som man ser på många barn har försvunnit utan att ha lämnat det minsta lilla spår efter sig.


Som framtida förskolelärare så uppmuntrar jag barn och människor att söka sina drömmar och att göra sitt bästa för att uppnå dessa. Men samtidigt kan jag känna att människor i sökningen av lycka, faktiskt många gånger långt tillbaka i sitt letande redan har tappat fokus. De försöker och kämpar, men de vet inte längre för vad - och ibland till och med för vem?


Ibland är det så att man förlorar något eller någon man värdesätter i hopp om den drömmen. Men livet är så. Det handlar om gain and lost (Detsamma som när du köper en tröja - you gain the sweater, but you lose the money). Däremot tror jag det kan göra ont för personen/personerna att de är dem som blir det människan ger upp för drömmen. Jag tycker inte det är fel att följa sina drömmar, men att vara den som blir lämnad och inte känna sig delaktig av människans dröm är något som gör ont - oundvikligen mycket ont.


Men det är inget att göra åt (Hjälper inte att tycka synd om sig själv, jag lovar - kanske bara lite i början då haha). Det handlar nog om att ha viljan att släppa och önska de modiga människorna i sökandet av deras drömmar, en hjärtlig lycka till! ... och sakta men säkert börja jaga efter sina egna spännande drömmar!


//Teru - önskar er ett innerligt lycka till i ert sökande oavsett vad det är!


Spring with all it's possibilities ahead...

Våren kommer med sin värme och ljus, efter den kalla hårda vintern. Den är som ett årligt upprepande löfte om att bättre och ljusare dagar kommer.

Det var inte ett moln så långt ögat kunde nå och himmelen var ljusblå. Solen sken och det var en lätt bris i luften. Med en tunnare jacka och det långa röda håret utsläppt tog jag mig ut i det fina vädret. Det var ärenden att göra idag, med härlig musik i öronen och min favorit mocca latte från expresso house i handen startade jag dagen med ett leende!  

Att bara gå där själv och leva i sin egen värld, utan några som helst avbrott. Och ha möjligheten att bara njuta av vad livet har att erbjuda! Sol, musik, motion, värme och härlig dryck! Jag kände att jag inte kunde vara lyckligare och smålog mot människor jag mötte som verkade minst lika glada!

Smile and enjoy life as it is!

//Teru

Att det kan bli så fel...

Satt och surfade runt på lite bloggar efter middagen. Hamnade inne i en hemsk blogg! Det var en blogg om anorexi skriven av en ung anoretiker. Jag kände hur hela kroppen rös. Människan skrev lista på anledningar över varför det är fel att vara tjock enligt henne. Poängterar dessutom starkt varför DU som läsare borde skärpa dig! (Jag kunde inte förmå mig själv att läsa hela det)

Vidare hade människan publicerat upp bilder på kända människor där de ser "tjocka" ut och när de är pinnsmala! De bilder som inte var att föredra var typiskt paparazzibilder (Där ingen människa har en chans att se fin ut). Jämfört med många studiobilder som klart och tydligt är retuscherade. Därefter fanns det sådana bilder man fick se i skolan som skrämde vettet ur en, när man såg hur smala människor med anorexi kan bli - som personen i fråga avgudade!

Det hemskaste är att i fältet kommentarer, så fanns det hälsningar från folk som stöttade henne och såg henne som förebild! Jag RÖS! Jag verkligen RÖS! De personer som sett mig tycker kanske jag är en hycklare som pratar om mitt missnöje kring anorexi, när jag själv är så smal. Men de som känner mig hoppas jag har förstått att jag har en apit för mat och LIVET!

Efter att jag läst detta så var jag tvungen, trots att jag redan var mätt -  att äta lite till! Det gjorde ont innerst inne att förstå att när jag kommer ut som förskolelärare, att det finns barn som senare i tonåren kan bli anoretiker och må så dåligt!

//Teru - wishing you have food to eat with an ability and will to do so!

Dagens Middag! [2009-03-31]

Idag har jag kompromissat mycket i matlagningen och ändrat lite på kryddningen av något recept, för att testa nya smaker och idéer. Ena blev riktigt bra, medan den andra blev mindre lyckad tyvärr...
Men här kommer dagens middag från TeruTeruBozu!Komprimissad Böngryta med tomat och köttfärs - Tyvärr inte lika god som jag hoppades.


Wok - Bestående av tärnad vitlöksmarinerad fläsk, paprika, minimajs och skuren stekt ägg. Toppad med cashewnötter.

//Teru

Fika/Frukost


Vaknade riktigt sent. Jag tror att mina chanser om att vända mitt dagsrythm rätt igen är ganska så minimala. Så tog en fika/frukost bestående av leverpastejsmacka med inlagd gurka samt varm choklad med grädde i sällskap av tjejerna. Riktigt kul som vanligt. Hoppas ni har haft en bra dag!

Puss

//Teru (:


RSS 2.0