Forumspel

Hihihihihihi... Hade en jätterolig examination idag! Vi hade tidigare under förra veckan fått i uppgift att skriva ner en konflikt som vi har upplevt ute i verksamheten. Den skulle vara sann och ha en great ending. (Alltså gärna att man slår varandra eller att muggar flyger i luften - det är vad vår lärare menar med great ending) ....Jag vet inte hur äkta slutet skulle vara, men resten ska vara upplevt i alla fall. 
     
Vi skrev ner handlingen kortfattat och lämnade in. Så idag, skulle vi bli tilldelade olika konflikter som vi fick gestalta framför resten av gruppen.
     Det var jätteroligt!! Man skulle tillsammans hitta på repliker i gruppen och därefter gestalta hela sekvensen två gånger. Den första gången får publiken bara titta på, medan den andra gången så får vem som helst i publiken säga STOPP och själv byta plats med en av "skådespelarna" och ge sin egen version av karaktären. Hela storyn blir på så sätt lite/mycket annorlunda och man får chans att ändra på the great (tragic) ending.
     Förändringen blir väldig stor och man kan som åskådare se olika lösningar på problemet. Ett väldigt effektiv sätt att se konflikten objektivt. Det var riktigt spännande! Man blir inslukad i pjäsen, samtidigt som man vid flera tillfällen vill och tvekar om man ska ropa: "stop!!!"

Denna metod kallas för "Forumspel" och är mycket användbar - inte minst ROLIG! Om det finns möjlighet, så prova det! Det bidrar till mycket skratt och man kommer märka dolda talanger inom skådespeleri. ;) 

Hej så länge! Kram~

//Teru ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0